SesliDunya Forum Hoş geldiniz.

SesliDunya Forum

Mobil

Gönderen Konu: Kısır.  (Okunma sayısı 143 defa)

Kasım 24, 2017, 10:42:11 ÖS
  • Ziyaretçi


Malzemeler

2 su bardağı
ince bulgur

1,5 su bardağı
sıcak su

1 yemek kaşığı
domates salçası

1 yemek kaşığı
biber salçası

2 adet
salatalık

4 dal
taze soğan

1/2 demet
maydanoz

1/2 demet
kıvırcık marul

2 adet
limon suyu

4 yemek kaşığı
zeytinyağı

1 çay kaşığı
tuz

1 tatlı kaşığı
sumak

1 tatlı kaşığı
nane

   Püf Noktası


Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

  Nasıl Yapılır?

Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye alın.
Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.
 
  Servis Önerisi

Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.
Kasım 27, 2017, 10:07:41 ÖÖ
Yanıtla #1
  • Global Moderator
  • Azimli Üye
  • ****
  • İleti: 126
  • ~
    • Profili Görüntüle
Bilgiler için teşekkürler.
İnsanlar sizden eleştiri isterler; ama duymak istedikleri övgüdür.